In vizită la o fermă de căpșune verticală din Florida, SUA
Luna decembrie-ianuarie este perioada când în Statele Unite ale Americii, mai cu seamă în statul Florida, se coc căpșunele. Totul în jur se transformă în roșu, iar mirosul căpșunelor te lasă cu gura apă. Fermierul.md a decis să viziteze ferma de căpșune Burr's Berry Farm din zona Miami, Florida. Pe lângă faptul că veți avea parte de o excursie în paradisul căpșunelor, fermieri moldoveni pot învăța de la americani cum să crească căpșunele în sistem vertical.
18-12-2014
           
Majoritatea fructelor din Moldova le va procura România
Majoritatea fructelor din Moldova admise spre livrare fără taxe pe piața Uniunii Europene vor ajunge, cel mai probabil, în România. Totodată, acest import fără taxe al fructelor moldovenești va avea un impact minim asupra pieței Uniunii Europene. Afirmația a fost făcută de către coraportatorul Parlamentului European Sorin Moise, după adoptarea de către deputații europeni a deciziei privind livrarea fără taxe din Moldova în UE a pînă la 40 de mii de tone de mere, 10 mii de tone de struguri și 10 ...
18-12-2014
           
Un tânăr a lăsat sportul de performanțe și s-a apucat de agricultură
Pavel Abramov  este un tânăr din regiune Tula din Rusia, care s-a apucat să producă făină pentru pâinea negră.  Acesta a absolvit facultatea de Geografie la Universitatea de Stat din Moscova. Toata viața lui s-a ocupat cu sportul și a devenit Maestru emerit al Sportului. A fost medaliat cu bronz al Jocurilor Olimpice de la Atena, ca jucător al echipei naționale ruse la volei.
16-12-2014
           
Și femeile fac agricultură: Alexandrina Dorobanțu lucrează 1.100 de hectare.
Instalația de peletizare a resturilor vegetale din fermă este cea mai recentă investiție făcută de Alexandrina Dorobanțu, una dintre tot mai numeroasele femei care fac agricultură în România. La doar 34 de ani, Alexandrina a dovedit că nu este doar soția soțului său. A pornit la drum cu cunoștințe de optică, însă odată ajunsă în Teleorman, bucureșteanca s-a adaptat rapid și a decis să aibă succes în agricultură.
12-12-2014
           
Micii albinari din Cărpineni.Meserie în internat
Un grup de copii care studiază într-o școală-internat îngrijesc 50 de familii de albine pe care le-au primit cadou de la un apicultor O prisacă situată la marginea satului Cărpineni, raionul Hâncești, a devenit de câteva luni „refugiul” unor copii care își duc traiul în școala-internat din localitate.
07-12-2014
           
La Ialoveni s-au COPT lămâile, mandarinele și rodiile”
În loc să meargă în piețe sau în supermarketuri pentru a cumpăra lămâi și mandarine, care sunt „vedetele” iernii, fie în lupta cu gripa, fie la masa de sărbătoare, Ion Gândea din Ialoveni culege citricele direct din curtea casei sale Pomi doldora de lămâi și mandarine sau arbuști de rodii și dafin cu miros îmbătător.
07-12-2014
           
Moldova este lider după volumul livrărilor de mere în Ucraina
Foto: vybor.md Potrivit rezultatelor obţinute timp de patru luni ale sezonului 2014/2015, Moldova este lider după volumul livrărilor de mere în Ucraina, deţinînd o cotă de piaţă de 55 la sută, relatează NOI.md. Aceste date sînt citate de experţii Proiectului „Complexul Agroindustrial – Inform: legume şi fructe” («АПК-Информ: овощи & фрукты»), menţionînd că în perioada iulie-octombrie Moldova a livrat pe piaţa ucraineană circa 6 mii de mere şi ţării noastre i-au revenit circa 55 la sută din impor...
05-12-2014
           

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 96
De ce nu țin albine în stupi?
Am scris acest articol fiind provocat de întrebări frecvente în adresa mea: " Nu crești albine în stupi - de ce?" Răspund. Pentru a crește albine în stupi este nevoie să studiezi o grămadă de literatură inutilă, să ai o mulțime de timp liber, căci apicultura stupină îți va lua tot timpul liber. Și eu pur și simplu nu-l am pe tot felul de prostii.
26-11-2014
           
Cultura castanului comestibil în România
Afacerea cu castane comestibile devine tot mai atrăgătoare. Vânzările merg bine în țară – pe internet sau la târguri, în timp pe piaţa europeană, castanele româneşti sunt concurate de cele din Grecia, care sunt mai ieftine şi mai mari. Castanele comestibile sunt considerate delicatese în mai multe bucătării internaționale, iar românii le preferă coapte pe jar.
20-10-2014
           
Institutul de Tehnică Agricolă (ITA) „Mecagro”
Institutul de Tehnică Agricolă (ITA) „Mecagro” este instituţia de bază în domeniul mecanizării agriculturii şi industriei prelucrătoare a Republicii Moldova.  Reeşind  din obiectivele de bază, Institutul elaborează documente şi politici privind dezvoltarea mecanizării sectorului agroalimentar şi utilizarea eficientă a mijloacelor tehnice, efectuează cercetări ştiinţifice şi proiectări tehnologice, elaborează tehnologii şi mijloace tehnice pentru sectorul agroalimentar, pentru  producerea şi util...
21-07-2014
           
Activitatea unei ferme de vaci din Estonia, urmărită on-line
Activitatea unei ferme de vaci din sudul Estoniei este practic dirijată din faţa unui calculator, ia r proprietarul nu are decât să urmărească din faţa ecranului ce se întâmplă în ocol. Utilajul şi maşinile agricole sunt achiziţionate în cadrul proiectelor europene. Recent, ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn, Victor Guzun, a descris,  pe blogul său , întregul proces automatizat al unei astfel de ferme.
25-04-2014
           
Casa autonomă de la studentii români
Eco casa proiectată de echipa română a studenților de arhitectură, construcții și politehnică pentru competiția europeană Decathlon Solar. Sarcina echipei a fost crearea unei locuințe la prețuri accesibile pentru montarea rapidă oriunde. Folosind ca punct de reper în proiectare pragul în casele tradiționale rurale din România - prispa, studenții au revizuit funcțiile sale.
02-02-2014
           
Afacere cu fazani: are cele mai multe rase de fazani din Rusia
În suburbia Leningradului s-a deschis o ferma unică de creștere a păsărilor ornamentale. Palawan, satir, temminck, mona, koklas, alb cu urechi, maro - urechi, albastru urechi, morman , nepaleză, edwards, silver, elliot, mikado, regal, hume , diamant, lămâie,aur, română - lista de specii poate continua la nesfârșit.
19-01-2014
           
La Ferme prima si unica fermă din Rusia care crește bibilici eco
La Ferme este singura companie cu ciclu complet din Europa, care produce bibilici pe o scară comercială.  O istorie generală a bibilicilor în Rusia datează de mai multe secole. Există dovezi că această pasăre a apărut în Rusia încă pe vremea lui Ioan cel Groaznic. Istoria a mers atât de departe, încât boierii au fost impuși de Ioan cel Groaznic să reproducă aceasta pasare în curțile lor.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 23
18-12-2014
Proiectarea şi construcţia
Valerii Cuscenco Cresterea animalelor
продаю Кишинёв
17-12-2014
Plasa pentru gard si constructie, gard metalic, eurogard, sirma zincata, VR, ghimpata
rultehcom rultehcom Dizain gradini
продаю Кишинёв
17-12-2014
Plasă metalică pentru gard și construcție
rultehcom rultehcom Locuri vacante
продаю Кишинёв
17-12-2014
Сетка металлическая в Молдове. Заборы. Проволока. Plasa
rultehcom rultehcom Custi pentru animale
продаю Кишинёв
17-12-2014
Мешки полиэтиленовые. Saci de polietilena
rultehcom rultehcom Gradinaritul
продаю Кишинёв
17-12-2014
PLASA METALICA, CUIE, SIRMA DIN OTEL, EUROGARD, INSTRUMENTE
rultehcom rultehcom Servicii in agricultura
продаю Кишинёв
17-12-2014
Проволока оцинкованная, отожженная, ВР, колючая. Sirma
rultehcom rultehcom Altele
продаю Кишинёв
17-12-2014
Сетка сварная с ПВХ покрытием (зеленая)
rultehcom rultehcom Sere si solare
продаю Кишинёв
17-12-2014
Известь для побелки. Var hidratat
rultehcom rultehcom Gradinaritul
продаю Кишинёв
17-12-2014
Установка металлических заборов. Gard metalic instalare
rultehcom rultehcom Dizain gradini
продаю Кишинёв
17-12-2014
СЕТКА МЕТАЛЛИЧЕСКАЯ, ЕВРОЗАБОР
rultehcom rultehcom
продаю Кишинёв
17-12-2014
Садово-огородный инвентарь
rultehcom rultehcom
продаю Кишинёв
17-12-2014
Железобетонные столбы. Stilpi de beton armat
rultehcom rultehcom Legumicultura
продаю Кишинёв
17-12-2014
Продам еврозаборы (сварные панели) + монтаж
rultehcom rultehcom Dizain gradini
продаю Кишинёв
17-12-2014
Компания RULTEHCOM предлагает:
rultehcom rultehcom Altele
продаю Кишинёв

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 117
21-07-2014 ITA Mecagro/mecagro.md Boxa pentru întreținerea scroafei cu purcei BPS-2
Dan Munteanu Cresterea porcinelor
1 mesaje
16-07-2014 Unde se poate de realizat murele.
Ceban Vasile Cresterea murelor
0 mesaje
08-05-2014 ОЛИС ООО. Оборудование для зернопереработки от производителя.
ОЛИС ООО Utilaj agricol
2 mesaje
06-05-2014 se stropesc tomatele cu insecticid in perioada de inflorire????
bivol tudor Cresterea rosiilor
0 mesaje
14-04-2014 Depozitarea lucernei. am o problema, am lucerna in stog undeva 40m3, din diferite motive stogul trebui sa fie lichidat si nu am unde sa o depozitez. Ma gindesc sa o granulez si sa o depozitez in saci sau sa o fac pleava , dar o sa ocume mult loc. cum mai bine? sau poate are cineva aparat de facut tiucuri?
Dumitru Iepure Cresterea iepurilor
0 mesaje
01-03-2014 Unde se poate de realizat plante medicinale spre exemplu floarea de tei,salcîm,soc,paducele,etc.
Ceban Vasile Idei agricole
0 mesaje
01-03-2014 Vreau sa investesc intro crescatorie de iepuri pentru carne ce rasa se potriveste mai bine la noi in republika si cum se realizeaza carnea la noi
Tampei Victor Cresterea iepurilor
0 mesaje
18-02-2014 Armurariul, cum pot lua legatura cu cineva cu care as putea incheia un contract pentru cresterea armurariului sau sunt cumparatori care procura semintele de la producator.
Ceban Vasile Idei agricole
0 mesaje
21-01-2014 buna ziua,ajutatima va rog cu sfaturi si cunostinte proprii priviind cresterea ciupercilor shapinion,am pus in 2 modalitati dar tot ceva nui bine.mersi mult si sukcesc tuturor agrikultorilor
D Maxim Ciupercile
0 mesaje
15-01-2014 buna ziua! sunt din romania (bacau)si as dori sa va intreb care sunt formele de conducere pe sarma cele mai indicate pentru soiurile:moldova, muskatpoloskei, palatina, victoria, esther, codreanca, suvenir, nero, napoca, dunawska, arkadia, attila, deoarece clima Moldovei este asemanatoare cu cea din moldova noastra.Cum as putea sa intru in posesia unor butasi de la firma dv?. Astept raspuns de la dv. cu respect iulian.
iulian dinu Viticultura
0 mesaje
02-01-2014 Doreste cineva sa cumpere oua de prepelita angro prepuneti oferte
vanea ion Cresterea animalelor
0 mesaje
02-01-2014 Doreste cineva sa cumpere oua de prepelita angro prepuneti oferte
vanea ion Cresterea animalelor
0 mesaje
09-12-2013 komisionka.md Tehnica agricola, terenuri, spatii comerciale si multe alte bunuri gajate si a firmelor in faliment.
komisionka.md komisionka.md Utilaj agricol
1 mesaje
09-11-2013 Producem și vindem peleți și bricheți pentru foc
Octavian Balan Energia alternativa
0 mesaje
18-06-2013 vreau sa sadesc livada de piersici. caut un specialist care sa ma consulte!
liudmila panainte Crsterea persicilor
0 mesaje

1 2 3 4