Incredibil, portret gigant pe o suprafata de teren de 45 000 patrati
Jorge Rodriguez Gerada  e cunoscut pentru picturile sale pe scară largă. De data aceasta, el a prezentat activitatea sa la Festivalul de arta din Belfast. Pentru a crea un portret al unei fete a folosit GPS, mii de tone de pământ și pietre, și munca voluntarilor.In final sa primit ceva incredibil. Sursa: byaki.
Planta care amageste stomacul
În pădurile din India creşte o plantă kalir-kanda numită în dialectul local "amăgeşte stomacul". Consumând o frunză proaspătă sau două, omul simte o saţietate timp de o săptămână în ciuda faptului că frunzele nu conţin substanţe nutritive. Sursa: ecology.md
Ce probabilitate există să-ţi cadă O VACĂ în cap
Un fermier a murit strivit de o vacă, după ce animalul i-a străpuns acoperişul casei şi a aterizat exact în pat. Incidentul s-a petrecut în sud-estul Braziliei, într-o regiune deluroasă în care localnicii au foarte multe vite. Conform BBC, animalul de o tonă păştea pe dealul din spatele locuinţei lui Joao Maria de Souza şi a păşit pe acoperişul de azbest al locuinţei.
Cea mai senzuală plantă din lume: Arată ca o gură de femeie .
Cand gaseste o reteta reusita, Mama natura se mai si repeta. Nu se stie daca intai a fost zambetul femeii sau Psychotria Elata, o planta care arata aidoma unei perechi de buze pline. Psychotria Elata creste in padurile din Columbia, Costa Rica, Panama si Ecuador. Asemanarea sa cu o pereche de buze numai bune de sarutat e izbitoare, remarca  Amusing Planet .
Trandafirul Sfintei Marii - Miracolul ce traieste zeci de ani fara apa!
Una dintre plantele din lume cel mai putin pretentioase, care pot trai mai bine de 50 de ani fara apa este trandafirul de Jericho  (Lycopodium lepidophyllum)  care mai poarta numele de Planta Invierii.       Trandafirul de Jericho  se prezinta sub doua forme, in functie de cantitatea de apa pe care o primeste.
Iată ce spun serviciile americane de informaţii despre agricultura anului 2030
Pînă în 2030 cererea de alimente va creşte la nivel global cu 35%, cea de apă cu 40%, de energie chiar cu 50% iar episoadele de secetă cum a fost cel din vara lui 2012 se vor înmulţi – aşa arată, spus foarte pe scurt viitorul apropiat în estimărilor analiştilor americani de la National Intelligence Council (NIC).
Planeta pierde anual 12 milioane de hectare de teren agricol
Acţiunile omului transformă anual în deşert 12 milioane de hectare de teren agricol, un calcul care se face de la începutul anilor 1980, ceea ce presupune că, de la acea dată, planeta a pierdut în ritm anual 1% din terenurile sale fertile, a declarat secretarul executiv al Convenţiei ONU de Luptă împotriva Deşertificării (UNCCD), Luc Gnacadja, într-un interviu publicat sâmbătă EFE, citat de Realitatea.

1 2