A avut loc Festivalul Cartofului, ediția II, la Briceni
Festivalul Cartofului, ediția II, a avut loc sâmbătă, 2 noiembrie, în orașul Briceni. Festivalul a promovat cultura cartofului şi calitatea bucatelor tradiționale gătite din cartofi. Evenimentul a fost organizat, în parteneriat, de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Consiliul raional Briceni, Federația Națională a Fermierilor din Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Universitatea Agrară de Stat din Moldova.
03-11-2013
           
Bostaniada 2013
A    doua ediţie a festivalului etno-gastronomic Bostaniada 2013 (satul Lozova, raionul Străşeni) este un efort comunitar cu scopuri sociale. Festivalul a sărbătorit roadele toamnei, printr-o expoziţie deosebită a celor mai mari şi ciudaţi dovleci, meşteşuguri inspirate din natură, cu muzică live, paradă de costume, concursuri, jocuri, sculpturi din dovleci, precum şi degustări de vin şi bucate de casă.
29-09-2013
           
Constantin Robu basarabeanul care a organizat Festivalul Finului in Romania
La sfârşitul lui august pe muntele Cremene, proprietate a basarabeanului Constantin Robu, a avut loc a doua ediţie a Festivalului Fânului.  Anul trecut am scris despre basarabeanul Constantin Robu care a cumpărat vârful muntelui Cremene, de lângă Braşov, unde a organizat primul Festival al Fânului. Anul acesta, festivalul a fost cu mult mai serios: a existat un juriu care a apreciat hărnicia participanţilor, s-au acordat diplome şi cadouri de preţ.
17-09-2013
           
Festivalul cireşelor, în premieră în Moldova. O comisie specială a apreciat cele mai bune fructe şi plăcinte
Diferite soiuri de cireşe şi zeci de plăcinte cu fructe  au fost prezentate, astăzi, participanţilor la  Festivalul cireşelor.  Evenimentul, organizat pentru prima dată, are loc în satul  Ruseştii Noi , raionul Ialoveni.  "Am pregătit plăcinte cu cireşe, tortă cu cireşe, tortă de casă. Aceleaşi clătite cu cireşe, dulceaţă din cireaşă amară şi dulceaţă din cireaşă galbenă, albă", a menţionat Galina Tonu, locuitoare a satului Bardar.
09-06-2013
           
Uite cum fetele din Macedonia promovează vinurile tradiţionale!
Macedonia este o ţară renumită pentru vinurile sale cu buchet bogat şi fructat sau pentru distilatele precum rakija sau zolta pe care le consideră o parte a patrimoniului lor cultural. Pentru fermierii mici şi mijlocii produsele tradiţionale, şi mai ales cele specifice unei regiuni sau a unei ţări, constituie produse cu valoare suplimentară.
09-04-2013
           
Festivalul capsunelor 2008
Ion Ciocan Fondatorul celui mai dulce festival din Moldova Tirgul de binefacere  Sarbatoarea capsunii si a mierii Apicultorii din Moldova la sarbatoarea capsunii si a mierii Sursa: festivalcapsune.blogspot.com
03-03-2013