Nocivitatea pesticidelor, detectata de albine echipate cu radar
Cativa biologi eneglezi de la Rothamsted Research au echipat un stup de albine cu antene-radar pentru a recolta probe care sa demonstreze efectul nociv pe care pesticidele il au asupra acestor insecte polenizatoare, scrie maxisciences.com.   Dispozitivele au cativa centimetri lungime si au fost lipite pe spatele albinelor pentru a supraveghea individual traiectoria pe care acestea o urmeaza, in scopul de a demonstra ca influenta controversata a pesticidelor asupra sistemului de navigare al acest...
20-09-2013
           
Elicopter fără pilot tratează vița de vie
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, Davis, în parteneriat cu Yamaha Motor Corporation, în prezența jurnaliștilor au demonstrat recent un elicopter în miniatură cu telecomandă, al cărui scop este tratarea terenurilor agricole. Scopul cercetărilor, realizate de către oamenii de ştiinţă este adaptarea experienței japoneze în domeniul tratării culturilor agricole.
19-08-2013
           
S-au inventat dronele care depistează zonele de recoltă afectate de buruieni
Doi oameni de  afaceri  au intenția să revoluționeze agricultura dacă autoritățile își vor da acordul ca fermierii să poată folosi drone în activitățile lor la fermă. InventWorks și Boulder Labs sunt cele două compnaii care au creat niște dispozitive care zboară deasupra terenurilor cultivate și informează agricultorul care sunt zonele cu probleme, respectiv invadate de buruieni.
08-08-2013
           
Un ieșean a inventat generatorul care scade la jumătate consumul de motorină
Un grup de specialişti de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iaşi s-a gândit să realizeze un dispozitiv care să scadă la jumătate costurile lucrărilor agricole. Generatorul de energie inventat de cercetătorii universităţii nu face altceva decât să îmbunătăţească randamentul unui motor cu ardere internă, ceea ce duce la un consum mult mai mic de combustibil.
25-06-2013
           
Ce mai fabrică chinezii? Motocicletă multifuncţională utilizată la irigaţii
Compania Lifan din China produce şi  comercializează o motocicletă de 150 centimetri cubi şi al cărei motor poate fi utilizat ca pompă de apă pentru irigaţii. Accesoriile pentru irigaţii sunt uşor de utilizat, cuplarea la motor realizându-se printr-un simplu dispozitiv care se montează la ambielaj. Modelul Lifan LF 150-17 este, după cum sustine producătorul, o motocicletă multifuncţională, destinată în special micilor fermieri şi care se poate transforma într-o pompă de apă eficientă.
19-06-2013
           
Iată cum se pot cultiva două hectare pe unul singur cu ajutorul peturilor
Pentru agricultură este nevoie de suprafaţă – asta o ştie toată toată lumea. Ceea ce nu ştie toată lumea este că această suprafaţă nu trebuie să fie exclusiv legată de terenul avut la dispoziţie. Deşi agricultura verticală se referă în general la mega structuri urbane – soluţii menite să asigure hrana megapolisurilor care extinzându-se şi unindu-se în spaţii  continue  înghit domeniul agricol dintre oraşele componente – principiile ei pot fi aplicate la nivelul oricărei grădini – astfel un hecta...
16-04-2013