De ce nu țin albine în stupi?
Am scris acest articol fiind provocat de întrebări frecvente în adresa mea: " Nu crești albine în stupi - de ce?" Răspund. Pentru a crește albine în stupi este nevoie să studiezi o grămadă de literatură inutilă, să ai o mulțime de timp liber, căci apicultura stupină îți va lua tot timpul liber. Și eu pur și simplu nu-l am pe tot felul de prostii.
26-11-2014
           
Cultura castanului comestibil în România
Afacerea cu castane comestibile devine tot mai atrăgătoare. Vânzările merg bine în țară – pe internet sau la târguri, în timp pe piaţa europeană, castanele româneşti sunt concurate de cele din Grecia, care sunt mai ieftine şi mai mari. Castanele comestibile sunt considerate delicatese în mai multe bucătării internaționale, iar românii le preferă coapte pe jar.
20-10-2014
           
Activitatea unei ferme de vaci din Estonia, urmărită on-line
Activitatea unei ferme de vaci din sudul Estoniei este practic dirijată din faţa unui calculator, ia r proprietarul nu are decât să urmărească din faţa ecranului ce se întâmplă în ocol. Utilajul şi maşinile agricole sunt achiziţionate în cadrul proiectelor europene. Recent, ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn, Victor Guzun, a descris,  pe blogul său , întregul proces automatizat al unei astfel de ferme.
25-04-2014
           
Casa autonomă de la studentii români
Eco casa proiectată de echipa română a studenților de arhitectură, construcții și politehnică pentru competiția europeană Decathlon Solar. Sarcina echipei a fost crearea unei locuințe la prețuri accesibile pentru montarea rapidă oriunde. Folosind ca punct de reper în proiectare pragul în casele tradiționale rurale din România - prispa, studenții au revizuit funcțiile sale.
02-02-2014
           
Afacere cu fazani: are cele mai multe rase de fazani din Rusia
În suburbia Leningradului s-a deschis o ferma unică de creștere a păsărilor ornamentale. Palawan, satir, temminck, mona, koklas, alb cu urechi, maro - urechi, albastru urechi, morman , nepaleză, edwards, silver, elliot, mikado, regal, hume , diamant, lămâie,aur, română - lista de specii poate continua la nesfârșit.
19-01-2014
           
La Ferme prima si unica fermă din Rusia care crește bibilici eco
La Ferme este singura companie cu ciclu complet din Europa, care produce bibilici pe o scară comercială.  O istorie generală a bibilicilor în Rusia datează de mai multe secole. Există dovezi că această pasăre a apărut în Rusia încă pe vremea lui Ioan cel Groaznic. Istoria a mers atât de departe, încât boierii au fost impuși de Ioan cel Groaznic să reproducă aceasta pasare în curțile lor.
Un fermier din Scotia a vopsit oile in portacaliu pentru a le salva de hoti
În Scoția  un crescător de oi a vopsit  oile in portocaliu pentru a nu  le perde.  Fermierul John Herd a decis măsuri disperate după ce 200 de oi sau pierdut în ultimii ani . Prin urmare , fermierul în vârstă de 48 de ani a pictat  toate 250 de oi într-o culoare portocalie  strălucitore . " Fiul meu James a sugerat să-mi vopsesc oile de culoare  portocalie.
27-12-2013
           

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 22

07-03-2015
Stoloni Frigo capsuna remontanta
igor gutu Cresterea capsunilor
vînd Кишинёв
09-04-2013
Продаю саженцы ремонтантной клубники
igor gutu Seminte si material saditor
продаю Кишинёв
31-12-2012
Продаю саженцы черноплодной рябины
igor gutu Seminte si material saditor
продаю Дрокия
07-09-2012
Подвой мм106
igor gutu Gradinaritul
продаю Бэлць
11-08-2012
Солома в тюках
igor gutu Altele
продаю Чимишлия
03-04-2012
Реализуем жмых подсолнечный
igor gutu Hrana pentru animale
покупаю За рубежом
03-04-2012
Меняю дачные участки
igor gutu
Toate Новые Анены
03-04-2012
Закупаю масличный подсолнух
igor gutu Culturile tehnice
покупаю За рубежом
03-04-2012
Реализуем масло подсолнечное 1й сорт
igor gutu Produse alimentare
продаю За рубежом
03-04-2012
Stropitoare
igor gutu Tehnica agricola
продаю Кишинёв
29-03-2012
Реализуем топливные брикеты
igor gutu Altele
продаю За рубежом
29-03-2012
Cresc rasad la comanda
igor gutu Seminte si material saditor
продаю Криулень
29-03-2012
Плодовые саженцы
igor gutu Gradinaritul
продаю Бэлць
29-03-2012
Реализуем свинину живым весом
igor gutu Cresterea animalelor
продаю За рубежом

ASOCIATIA CULTIVATORILOR DE PAULOWNIA DIN ROMANIA – sprijin pentru fermierul de paulownia
Paulownia este copacul cu cresterea cea mai rapida din lume. El creste in 4 ani cati alti copaci in zeci de ani. Este folosit in industria lemnului, a mobilei, a navelor de croaziera, yachturi, barci, instrumente muzicale dar ca si o sursa durabila de bio-combustibil (peleti si brichete). Paulownia este copacul cu cresterea cea mai rapida din lume.
24-01-2016
           
Bonirob – robotul care găsește și elimină buruienile din câmp fără erbicide
Protecția plantelor ar putea primi un ajutor neașteptat din partea unei companii înființate de Bosch și care a dezvoltat un robot capabil să identifice corect și să smulgă de unul singur buruienile care amenință culturile agricole. Denumit Bonirob, prototipul celor de la Deepfield Robotics, are dimensiunea unui autoturism și poate monitoriza cu acuratețe evoluția culturilor, ce rezistență au în fața dăunătorilor sau câtă apă și fertilizant au nevoie pentru a se dezvolta.
22-10-2015
           
Un oniţcănean a declarat război sapei şi hârleţului Un oniţcănean a declarat război sapei şi hârleţului
“Ai auzit? Feciorul lui cumătru Colea şi-a făcut singur tractor!” – discutau doi bărbaţi în autorbuzul de rută, venind de la Chişinău. În ziua în care a împlinit 30 de ani Vasile Ciubuc din Oniţcani, după ce a servit oaspeţii la masa pregătită de soţie, a trecut cu fiecare, pe rând, prin garaj, să le satisfacă curiozitatea.
17-10-2015
           
Livada de migdali din Dubovca – şi-a bucurat proprietarii cu prima roadă
Cultura migdalului este una relativ nouă în raionul Hânceşti, cei care au sădit livezi de migdal putând fi număraţi pe degete. Printre producătorii agricoli care au experimentat acest soi, sădind livezi proprii, se numără şi familia Poparcea Valeriu şi Angela din s. Dubovca, com. Bozieni. Soţii Poparcea se bucură în această toamnă de prima roadă a migdalilor, pe care i-au sădit acum patru ani pe o suprafaţă de cca 40 de sote în apropierea satului Dubovca.
17-10-2015
           
Tehnica Great Plains a impresionat fermierii din sudul Moldovei
   Vineri, 18 septembrie, în satul Cania, raionul Cantemir s-a desfășurat Ziua Câmpului  organizat de IM „Elit-Tehnica” SRL, Great Plains și întreprinderea „Glia” CAP. La eveniment au participat fermieri, conducători Direcţiilor agricole raionale, precum și specialiştii  în domeniu. ÎM „Elit-Tehnica” SRL a demostrat invitaţilor o serie de utilaje agricole Great Plains în lucru, precum: scarificatorul SS 1300, cultivatorul combinat Turbo Chisel 5111, discultivatorul DVN 8324, combinația de discur...
03-10-2015
           
Povestea indianului care și-a făcut fermă de bivoli in Romania
În extravilanul comunei Cața, la o mică distanță de Rupea, se așează ceea ce localnicii numesc de ani buni ”Ferma Indianului”. La început doar o vorbă între săteni, astăzi brand, în spatele acestei afaceri se află, așa cum logic se deduce, un indian care a învățat să iubească România și, foarte important, și-a dorit să rămână aici și să investească.
29-09-2015
           
Roada la nuci este mai bună anul acesta
Anul acesta roada de nuci este mai mare şi de o calitate mai bună decât anul trecut. Preşedintele Asociaţiei Exportatorilor de Nuci din Moldova, Dumitru Vicol, a declarat pentru IPN că de aceea, dar şi din cauza crizei economice în regiune, preţul la miezul de nucă va scădea în medie cu 20-30%. Anual Moldova exportă între 10 şi 12 mii de tone de miez de nucă, aceasta fiind aproape tot ce produce.
15-09-2015
           

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 104