Ceapa protejeaza capsunul de boli si daunatori
In micile gospodarii taranesti de legume se practica sistemul de culturi asociate precum cele de capsuni, ceapa din arpagic si usturoi.   In acest sistem,   usturoiul   se seamana intre randurile de capsun, iar c eapa   se planteaza pe rand intre tufele de capsun. Bulboasele protejeaza capsunul impotriva melcilor, furnicilor, soarecilor si putregaiului cenusiu al fructelor.
14-06-2013
           
Amplasarea câmpului şi premărgătorii
La amplasarea culturii căpşunului se va ţine cont că premărgători buni sunt  culturile legumicole: varza, morcovul, ridichea de lună şi cerealele păioase: grâul, orzul, ovăzul.            Plantaţiile de căpşun nu trebuie înfiinţate după aşa premergători ca:  usturoiul, cartoful, ceapa, castraveţii, tomatele, vinetele, ardeiul,  deoarece toate aceste culturi contribuie la apariţia nematodei, servind drept gazdă intermediară pentru acest dăunător.
03-03-2013
           
Perioada optimă al plantării capşunului
Căpşunul este una din rarele specii care poate fi plantată la diferite faze de creştere. Desigur doar prin folosirea răsadului care are un sistem radicular intact. Principala condiţie la plantarea căpşunului este asigurarea cu apă. În conformitate cu tehnologia de cultură, plantaţiile multianuale de capşun, pot fi înfiinţate: toamna, primăvara devreme, vara sau iarna (în cîmpul protejat).
03-03-2013
           

02-06-2011 http://valeriu.fermer.md
Valeriu Schiopu
Gustoasa,sanatoasa,frumoasa si profitabila.
Cresterea capsunilor