Afacere "urecheata" pe bani europeni: "Mai bine primul in sat decat ultimul la oras"
Afacere "urecheata" pe bani europeni. Un tanar in varsta de 24 de ani din  Telenesti se poate mandri cu ferma lui de iepuri. Pentru a-si vedea visul realitate a muncit doi ani peste hotare, iar apoi a invatat ce este un plan de afaceri si a primit granturi de la Uniunea Europeana. Rezultatul nu s-a lasat asteptat - abia daca mai face fata cererii.
25-08-2013
           
A renunţat la salarii de mii de euro pentru a-şi deschide o fermă de iepuri la Teleneşti
Odată plecaţi peste hotare, puţini moldoveni se întorc acasă, iar dacă se întorc îşi folosesc banii agonisiţi pentru a cumpăra maşini scumpe sau pentru a construi case cu care să se fălească. Roman Popa, un tânăr din raionul Teleneşti, este mai degrabă o abatere de la regulă şi un exemplu numai bun de urmat pentru mulţi concetăţeni.
17-08-2013
           
Cum să faci profit dintr-o fermă de iepuri(Romania)
Crescătorii mari de iepuri pentru carne se pot număra pe degetele de la o mână. O fermă de iepuri este o afacere profitabilă care poate susţine în zonele unde funcţionează şi alte activităţi conexe şi poate asigura cel puţin 2-3 locuri de muncă permanente, spune Marius Coblişan, care deţine o crescătorie de iepuri în satul Ruginoasa din Sălaj.
12-04-2013
           
Şi-a transformat pasiunea în afacere: Un fermier creşte iepuri uriaşi
U n moldovean şi-a transformat pasiunea pentru iepuri în afacere.  De zece ani, el creşte urecheaţi din rasa Uriaş Belgian. Pentru a porni afacerea, Feodor Saculţan din satul Ţibirica, raionul Călăraşi,  a ivestit 10 mii de lei doar în procurarea animalelor de prăsilă.  Astăzi fermierul are peste 100 de urecheaţi,  cu care petrece câteva ore pe zi.
08-04-2013
           
Fermierul care creşte 3000 de iepuri de rasă
Creşte iepuri. Este vorba despre Alexandru Surdu, care are în apropiere de capitală o minifermă de prăsilă. El obţine acum carne bogată în proteine, fără grăsimi. Iar blăniţele sunt la mare căutare. Potrivit Mesager, Alexandru Surdu din banii proprii şi-a pus pe picioare o fermă de iepuri. Şi dacă la început avea 150 de iepuri, acum ferma lui numără 3000 de urecheaţi.
04-04-2013