Biocarburant din grăsime animală:
Prima fabrică franceză pentru producerea de biodiesel din grăsimi animale necomestibile a fost inaugurată joia trecută, pe 7 noiembrie, la Havre (Seine-Maritime). Uzina va produce 750.000 de tone pde biocombustibil pe an. Amestecată cu combustibil diesel convențional, noua resursă va avea un impact pozitiv asupra mediului, oferind o reducere de 83% a emisiilor de gaze cu efect de seră, o reducere a emisiilor de monoxid de carbon de până la 12% și o importantă reducere a emisiilor de particule de...
13-11-2013
           
Exemplul unui inginer moldovean întreprinzător
Un sistem geotermal care prin intermediul unor sonde transferă de la o adâncime de câteva zeci de metri căldura din sol în calorifere. Ştirile despre majorarea preţului la gazele naturale şi cărbune nu îl mai îngrijorează pe inginerul Serghei Cocârlă din Chişinău, care de mai mulţi ani îşi încălzeşte gospodăria pe timp de iarnă şi o răcoreşte pe timp de vară folosind energia termică a pământului.
17-09-2013
           
California pune în funcţiune cea mai mare centrală solară din lume
În curând va fi pusă în funcţiune cea mai mare centrală solară din lume. Instalaţia se întinde pe 1.400 de hectare, într-un deşert din statul american California. Cuprinde 170 de mii de oglinzi care redirecţionează razele soarelui spre un turn aflat în centru. Aceasta va începe să furnizeze electricitate înainte de sfârşitul anului.
14-09-2013
           
Potenţialul nevalorificat al vântului
Puterea vântului a fost utilizată eficient pe teritoriul ţării noastre încă din evul mediu şi până la cel de-al doilea război mondial. În perioada interbelică în Basarabia existau sute de mori de vânt, însă care mai apoi au fost distruse, fiind considerate depăşite de evoluţia progresului tehnico-ştiinţific.
01-07-2013
           
1000 de euro celor care isi vor instala sisteme de incalzire cu paie. Marea problema a consumatorilor
Statul va oferi pana la 1000 de euro ajutor celor care isi vor instala acasa sisteme de incalzire cu paie. Autoritatile sustin ca acestea economisesc pana la 30 la suta din cheltuielile la caldura. Problema este ca in plina iarna consumatorii se pot pomeni fara peleti sau brichete, asa cum s-a intamplat anul trecut din cauza secetei.
16-04-2013