Zatul de cafea, ideal pentru cultivarea ciupercilor organice
In zat exista nutrienti care favorizeaza dezvoltarea plantelor care prefera solurile acide, ca azaleele, rododendronul sau tufele de trandafiri. Tot multumita cantitatii de nutrienti pe care o contine, zatul poate fi adaugat compostului folosit in agricultura organica, pentru a face solul mai hranitor, insa poate fi folosit si de sine statator.
30-08-2013
           
Cum se cultivă shiitake, ciuperca anti-cancer
Ce aţi spune dacă aţi scoate mii de euro din râpe, pante şi văi împădurite şi ocolite de lumina şi căldura soarelui?Un petec de pădure de stejari, pe care de cele mai multe ori te gândeşti să îi tai pentru că nu crezi că poate valora mai mult decât lemnul, este cel mai bun mediu în care poţi crea o crescătorie de ciuperci shiitake.
20-04-2013
           
Shiitake – Regele ciupercilor face producţie la Gherla
Daniel Molnar (47 de ani), din Gherla, pleacă în fiecare dimineaţă la serviciu, la o firmă  care  se ocupă de repararea şi întreţinerea motocicletelor. Tot zilnic, după terminarea programului, în loc de odihnă, se suie în maşină şi pleacă la şapte kilometri de locuinţa sa, la ferma de ciuperci. Cultivă pe tulpini de carpen şi stejar o ciupercă – Shiitake (denumită şi Regele ciupercilor sau Monarhul ciupercilor), rar întâlnită la noi, o ciupercă cu virtuţi terapeutice, provenită din Asia, şi care...
01-04-2013