La Ferme prima si unica fermă din Rusia care crește bibilici eco
La Ferme este singura companie cu ciclu complet din Europa, care produce bibilici pe o scară comercială.  O istorie generală a bibilicilor în Rusia datează de mai multe secole. Există dovezi că această pasăre a apărut în Rusia încă pe vremea lui Ioan cel Groaznic. Istoria a mers atât de departe, încât boierii au fost impuși de Ioan cel Groaznic să reproducă aceasta pasare în curțile lor.
Un tânăr primar are afacere cu prepeliţe. Are venit lunar de 40.000 de lei!
Înainte de a începe afacerea cu prepeliţe, primarul a numărat, vreme de jumătate de an, toate plusurile şi minusurile, ca să fie sigur că face alegerea corectă. A durat ceva timp până a pus toate detaliile la punct, însă lucrul a mers ca pe roate. „Prepeliţele le am de la o fermă din Peresecina. Iniţial cumpărasem 4000, după care le-am înmulţit, ajungând în prezent la 6000 de păsări.
Afacere în curtea casei cu ouă și carne de prepeliță
Au început să crească prepelițe în curtea casei, iar între timp au transformat această îndeletnicire într-o afacere prosperă. Doi tineri din raionul Ialoveni câștigă bani din comerțul ouălor și cărnii de prepeliță. Totuși, aceștia recunosc că nu le este ușor deloc și că au avut momente când s-au gândit să renunțe.
Când şi cum a început creşterea prepeliţelor pentru profit
Când e vorba de investiții în agricultură care să aducă profit rapid – prepelițele sunt printre primele care apar în discuție. Ouăle şi carnea micilor păsări pestriţe sînt din ce în ce mai apreciate atât pe segmentul delicateselor accesibile cât şi al hranei sănătoase. Pentru mulţi mici fermieri din întreaga lume prepeliţele reprezintă surse importante de câştig.