Casa autonomă de la studentii români
Eco casa proiectată de echipa română a studenților de arhitectură, construcții și politehnică pentru competiția europeană Decathlon Solar. Sarcina echipei a fost crearea unei locuințe la prețuri accesibile pentru montarea rapidă oriunde. Folosind ca punct de reper în proiectare pragul în casele tradiționale rurale din România - prispa, studenții au revizuit funcțiile sale.
02-02-2014
           
Învaţă să scapi de dăunători cu ajutorul florilor
Fără polenizare nimic din ce a fost sădit sau semănat în grădină sau pe ogor nu ajunge să dea rod. Iar munca asta nu o poate face omul ci insectele. Ar trebui să le preţuim mai mult şi să ştim cum să le facem să lucreze pentru noi. Insectele fac munci pe care oamenii nu le pot face, ele acţionează discret şi poate de aceea efortul lor este trecut cu vederea.
15-08-2013
           
Gradina fără chimie!
O astfel de grădină este valabilă pentru cei care au solul sărac pe teren. Dar şi el nu este o problemă! Vă oferim informații despre îngrășăminte naturale și ecologice, care mai sunt şi complet gratuite!   Îngrăşăminte verzi Grădinarii care au ales deviza "fără chimie" cred că îngrășămintele minerale afectează negativ conținutul de arome, vitamine, proteine, zaharuri, microelemente în fructe și plante.
08-08-2013
           
Strainii consuma produsele bio moldovenesti, iar noi le alegem pe cele ambalate frumos, de import
Strainii consuma produsele bio moldovenesti, iar noi le alegem de pe rafturi pe cele ambalate frumos, de import. Culmea este ca de mai bine de jumatate de an si noi putem sa avem pe masa produse ecologice autohtone. Doar ca putini dintre noi stim ce sunt ele, la ce folosesc si cel mai important unde le gasim.
14-07-2013
           
SUA: 8 din 10 părinți cumpără produse organice
                                                                          Familiile din SUA  ce în ce mai interesate de produsele organice . 8 1% dintre respondenții unui sondaj organizat de Organizația de Comerț Organic au declarat că au cumpărat astfel de produse de mai multe ori. Studiul “Atitudini și păreri ale Familiilor Organice din SUA” s-a desfășurat în ianuarie 2013 .
22-04-2013
           
Cum se cultivă goji: Proprietarul celei mai mari plantații bio din Europa își povestește experiența
Doamna  Erzsebet Kolbaszer , din Carei, a povestit redacției  agrointel.ro propria experiență în creșterea plantei de goji. Am o plantatie de 2,5 ha de goji, cu plante din pepiniera proprie, cu plante cu care sunt in curs de omologare ca soi si sper ca pana in toamna sa ajung la minim 5 ha. Goji este o planta nepretentioasa la sol, rezista la seceta si frig, mai ales soiul de Licyum barbarum experimentat de mine, care provine din Canada, statul Alberta, unde vara sunt +45  si iarna -45.
13-04-2013
           
Agricultura bio, afacerea ţărilor bogate
Agricultura ecologică rămâne afacerea ţărilor bogate. Australia şi Noua Zeelandă sunt statele cu cele mai mari suprafeţe certificate  bio, însă Europa vine puternic din urmă, potrivit Worldwatch Institute. La nivel mondial, suprafeţele certificate bio au crescut spectaculos în ultimii ani. Numai în perioada 1999-2009 aproape că s-au triplat, ajungându-se la un nivel de 37 milioane de hectare, potrivit unui studiu realizat de Programul pentru Alimentaţie şi Agricultură al Institutului independen...
07-04-2013
           

1 2