23-10-2012
CARTOF DE CALITATE DIN MOLDOVA
Grosu Radu Cresterea ovinelor
продаю Кишинёв
23-10-2012
CARTOF DE CALITATE DIN MOLDOVA
Grosu Radu Cresterea ovinelor
продаю Кишинёв

Un fermier din Scotia a vopsit oile in portacaliu pentru a le salva de hoti
În Scoția  un crescător de oi a vopsit  oile in portocaliu pentru a nu  le perde.  Fermierul John Herd a decis măsuri disperate după ce 200 de oi sau pierdut în ultimii ani . Prin urmare , fermierul în vârstă de 48 de ani a pictat  toate 250 de oi într-o culoare portocalie  strălucitore . " Fiul meu James a sugerat să-mi vopsesc oile de culoare  portocalie.
27-12-2013
           
Ciobănașul fără jeep
De când seceta dă tot mai des peste noi, mioarele încep să devină o raritate prin satele din R. Moldova. Ca să vedem dacă oieritul mai este o afacere pentru țăranii noștri, ne-am deplasat în satul Zorile, raionul Orhei, împreună cu directorul executiv al organizației teritoriale a Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, Dian Savca.
20-12-2013
           
Izolaţie termică inovatoare dintr-un material de când lumea: lâna de oaie
Nemulțumiți de prețurile mici pe care le obțin din comercializarea lânii, crescătorii de oi s-ar putea asocia într-o afacere de succes ce le va rotunji veniturile: o fabrică de izolații din lână. Folosit la casele ecologice și nu numai, acest tip de izolație este foarte căutat în țările occidentale precum Marea Britanie sau Franța, mai ales că materialul este biodegradabil și nu provoacă alergii.
26-11-2013
           
In Moldova, Europa incepe de la o... stana. Cum a reusit un cioban sa-si deschida o afacere prospera
In Moldova, Europa incepe de la o... stana. Un cioban de la Cahul a reusit sa-si deschida o afacere cu oi din bani europeni. Dar, nu e un cioban ca toti ceilalti, ci unul cu carte. A studiat economia la ASEM si a obtinut diploma de licenta. Apoi a lucrat cativa ani in Italia, iar cand s-a intors, a intocmit un proiect prin care a atras investitii straine.
14-07-2013
           
Fermierul de la Orhei vrea ovine de peste hotare
A readus la viaţă o îndeletnicire care era pe cale de dispariţie. Fermierul Andrei Ţurcan din satul Zorile, Orhei, are o turmă de peste 200 de capete, una dintre cele mai mari de prin partea locului.  A cum crede că ar putea completa turma cu rase din Israel, Spania sau Grecia. Numai că lipsa de imaşuri îi taie din planuri.
09-04-2013