Marul care face 250 de soiuri diferite de fruct!
Golden Delicious, Jonathan sau Jonagold sunt cateva soiuri de mere extrem de cunoscute. Un britanic a reusit sa le adune pe toate, si alte aproape 250, intr-un singur pom. Paul Barnett din West Sussex are un mar inedit in livada sa. Pomul produce 250 de soiuri diferite de mere. Barbatului i-a luat aproape 24 de ani pentru a creat acest mar.
30-10-2013
           
Merele modificate genetic vor exploda piața?
Inginerul agronom și producătorul merelor, Neal Carter din Summerland, British Columbia, dorește să ofere consumatorilor mere care nu seamănă cu cele văzute înainte. Deşi, compania sa de mere Arctic Apples, nu se deosebeşte cu nimic de altele, diferenţa constă în interior. Fructul a fost modificat genetic pentru a preveni întunecarea pulpei după muşcătură sau tăiere.
17-06-2013
           
Fermierul care ştie să facă bani în Moldova. Obţine cel puţin 60 de tone de fructe la hectar
Pentru Victor Revenco, fructele înseamnă bani. Fermierul dispune de o livadă de 90 de hectare, care îi poate asigura anual recolte de sute de tone de fructe, în valoare de milioane de lei. Pentru a-şi feri sursa de venit de pericole, producătorul foloseşte cele mai moderne tehnologii agricole. "Pe plantaţia de măr altoit avem instalat un sistem de irigare prin picurare.
13-04-2013