Big Bud este cel mai mare tractor de fermă din lume

Are 9 metri lungime, 6 lățime și 900 de cai putere. ”Marele Bud 747” (Big Bud 747), așa cum este cunoscut cel mai mare tractor din lume, a fost construit în 1977 în SUA și este încă funcțional, spre mândria fermierilor americanilor care au înscris utilajul în Cartea Recordurilor, după ce s-a stabilit că atunci când are plinul făcut, ”monstrul” cântărește 50 de tone!
Marele Bud a fost construit în Montana, de către Ron Harmonn și echipa de la Northern Manufacturing, fiind comandat de către frații Rossi pentru ferma lor de bumbac din Bakersfield, California. Principalul scop pentru care a fost creat utilajul a fost aratul terenului deținut de Rossi, ”muncă” pentru care a și fost folosit de-a lungul a peste 11 ani, până când tractorul a fost vândut unei alte.
În 1997, la ”vârsta” de 20 de ani, cel mai mare tractor din lume s-a întors în Montana, la ferma fraților William, unde a reușit perfomanța de a ara cu un plug de 25 de metri.Echipat cu cauciucuri speciale customizate de către United Tire Company din Canada, Marele Bud poate ara un hectar pe minut și, în prezent, după câteva modificări aduse motorului, a ajuns să aibe 900 de cai putere față de 760 de cai putere câți avusese inițial. Când are plinul făcut, ”monstrul fermelor” cântărește nu mai puțin de 50 de tone, spre mândria americanilor, care au înscris tractorul uriaș în Cartea Recordurilor.

big bud tractorbig bud proprietaribig bud la aratBig Bud - The World's Largest Farm Tractor 07

 fotodamncoolpictures.com

Sursa:www.agrointel.ro