Producătorii de fructe pot obţine granturi



www.youthsoroca.md

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, împreună cu Banca Mondială, lansează cel de-al III-lea apel de selectare a dosarelor pentru Programul de granturi „Acces la pieţele de desfacere” al proiectului MAC-P. Banii vor fi oferiţi agricultorilor care se vor asocia în grupuri şi pot contribui cu cel puţin 50 la sută din valoarea totală a proiectului, relatează Mesager.
La programul de granturi pot aplica agricultorii din domeniul horticol, care au cel puţin trei ani de activitate şi pot să facă investiţii comune. Ei vor beneficia de granturi în valoare de până la 350 de mii de dolari, doar dacă pot contribui cu 50 la sută din valoarea totală.
„Proiectul are drept scop să faciliteze organizarea producătorilor agricoli în grupuri de producători, asociindu-se în grupuri de producători a câte cinci membri şi împreună să facă investiţii în tehnologii de sortare în frigidere şi transport frigorific”, a declarat Olga Sainciuc, reprezentantul unităţii de implementare MAC-P.
În primele două etape ale programului au beneficiat 17 grupuri de agricultori. Valoarea totală a proiectelor a fost de 110 milioane de lei, dintre care suportul sub formă de granturi a constituit 42 de milioane de lei.
Proiectul a fost lansat anul trecut şi este implementat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) şi Banca Mondială. Doritorii de a aplica la proiect pot depune dosarele până pe 30 mai curent.


Sursa:trm.md